До момента нито Министерство на вътрешните работи, нито Националният оперативен щаб отговарят

...
До момента нито Министерство на вътрешните работи, нито Националният оперативен щаб отговарят
Коментари Харесай

Само 7000 от 200 000 завърнали се са под карантина

До момента нито Министерство на вътрешните работи, нито Националният действен щаб отговарят на въпроса на какво се дължи огромното разминаване в броя на идващите у нас българи и тези, които са сложени под карантина. Според шефа на щаба ген. Венцислав Мутафчийски " общо 200 хиляди души са се завърнали в България през последните дни ". Само в понеделник (23 март) за едно денонощие 8 000 души са пристигнали в страната със самолет и 15 000 - със сухоземен превоз. Два дни по-рано министърът на вътрешните работи Младен Маринов съобщи, че българските жители, сложени под карантина у нас, са едвам 7 000. 

Според въведените от държавата мерки завръщащите се трябва да бъдат сложени под карантина за 14 дни, в случай че е открито, че са инфектирани с ковид, изолацията е 21 дни.

Министерство на вътрешните работи препрати въпроса на какво се дължи разминаването към Националния действен щаб, защото той обобщава данните. " Сега " не получи и отговор на запитването дали заявления, че ще се съблюдава карантина на тъкмо избран адрес, се попълнят на сухопътни и морски граници, или това се прави единствено на летищата.

От щаба пък след няколко дни закъснение дадоха отговор сбито: " При отчитането на тези данни – (200 000 завърнали и единствено 7 000 под карантина) би трябвало да се има поради, че рекомендациите за домашната карантина първоначално бяха за жители, прибиращи се от Китай, а след това се усили броят на страните, избрани като рискови ". В отговора обаче не излиза наяве какъв брой фактически са българите сложени под карантина от началото на март.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР